Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Марусяк

Фб ЄС Львів

П'ятниця, 29 березня 2024, 11:40

Садового просять розібратись з незадовільним стану доріг у приєднаних громадах Львова

Володимир Марусяк

Депутати звернулися до Андрія Садового щодо висвітлення критичної проблеми приєднаних громад, а саме незадовільного стану доріг.

Вчора, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутат фракції  Європейська Солідарність Володимир Марусяк звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням розробити комплекс заходів для систематичного розв'язання проблеми здійснення поточних ремонтів доріг, де утворились ями, нерівності, вибоїни, тріщини або провал асфальту на ділянці у приєднаних громадах.

Як йдеться у зверненні, сьогодні діють обмеження щодо видатків на проведення капітальних ремонтів доріг, проте рівень життя мешканців громади та населених пунктів загалом різко знижується, а вжиті заходи не забезпечують ефективне розв'язання проблеми зруйнованих доріг.

"До мене звертались мешканці села Воля-Гомулецька зі скаргами на критичний стан центральної дороги. Під час прийому висловлювали зауваження про різке погіршення рівня життя громади та надали фотофіксацію.

Вжиті заходи не розв'язали проблему зруйнованої дороги у селі Воля-Гомулецька. Унаслідок різко знизилась прохідність транспорту, зокрема військового призначення та карет швидкої допомоги. Додатково, відсутність результатів вирішення озвученої проблематики значною мірою загострює соціальний конфлікт між органами публічної влади та мешканцями села.

В селі Зарудці по вулиці Зеленій дорога є не асфальтованою і знаходиться внизу від основної дороги і будинків, її постійно вимивають дощі. Зараз її стан аварійний. В дощову погоду легкові автомобілі не можуть проїхати, тому їх власники змушені залишати транспорт на основній дорозі або просити мешканців про допомогу. Кожного року жителі села Зарудці своїми силами проводять поточний ремонт. Але цього року необхідне втручання органів місцевого самоврядування, щоб вирівняти під нахилом дорогу і засипати найбільш проблемні місця.

Додатково, мешканці села Зарудці стали одними із переможців Громадського проєкту "Буде якісна і безпечна вулиця І. Франка в селі Зарудці – буде розвиток громади" та потребують базового облаштування дороги для забезпечення нормальної життєдіяльності села.

Також, мешканці міста Дубляни неодноразово звертались щодо проблемних ділянок доріг по вулицям Шевченка, Коцюбинського, Львівській, Зеленій, Володимира Великого" – наголосив Марясяк.

Він додав, що з цією проблемою щоденно зіштовхуються мешканці усіх приєднаних громад, отже вона потребує комплексного вирішення. Особливу увагу потрібно надати центральним, транзитним та магістральним дорогам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.