Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла "Ломниця"

Фб Спадщина.Ua

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:00

У Львові продають історичну віллу на Сахарова

вілла "Ломниця"

У місті виставили на продаж історичну віллу "Ломниця" на вул. Сахарова, 62а

Про це повідомляє ініціатива "Спадщина.Ua" на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові виставили на продаж історичну віллу "Ломниця" – пам’ятку архітектури місцевого значення, що знаходиться на вул. Сахарова, 62а.

За словами засновниці ініціативи "Спадщина.UA" Ганни Гаврилів, чия команда долучилася до впорядкування будівлі, вілла тривалий час перебувала у власності кількох господарів та її складно було викупити.

"Вілла "Ломниця" – одна із найзагадковіших вілл Львова, споруджена на початку ХХ століття в стилі романтичного історизму, за яку у зв’язку із перебуванням у розрізненій власності даремно боролися десятки агенцій міста. І ось зараз, після тривалих перемовин та юридичних процедур, вілла нарешті відновила свою цілісність як об’єкт нерухомості та шукає господаря" – йдеться у повідомленні.

Загальна площа будівлі становить 407 кв.м та може бути збільшена до 600 кв.м шляхом влаштування експлуатованого горища, площа земельної ділянки для обслуговування маєтку – 30 сотих.

Зазначимо, вілла споруджена в 1910-1911 роках за штампом авторитетного будівничого та архітектора Кароля Турковського на спільне замовлення власників земельної ділянки майбутніх відомих архітекторів та будівничих Яна Пфайфера та Станіслава Ревуцького.

А в 1927-1929 роках її реконструйовано архітектурним бюро "Станіслав Ревуцький та Владислав Дердацький" для ймовірного майбутнього проживання сімей трьох синів Ревуцького. Внаслідок цього вілла отримала три окремі входи та три планувально незалежні квартири, рівно ж як і можливість автономного використання трьох рівнів об'єкта та величезного льоху у цокольному рівні.

Також в "Спадщина.UA" зазначили, що на період пошуку нового власника планують проводити організовані групові екскурсії для всіх. Перша планова екскурсія статує в неділю, 7 квітня об 11:00 год. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.