Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

головний вокзал Львова

uz.gov.ua

Середа, 3 квітня 2024, 11:36

Укрзалізниця дозволила пасажирським автобусам паркуватись біля головного вокзалу Львова

головний вокзал Львова

Укрзалізниця відкрила автоматизований паркінг біля львівського вокзалу для легкових авто та пасажирських автобусів.

Про це повідомляє Укрзалізниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

Поблизу львівського залізничного вокзалу на площі Двірцевій, 1 Укрзалізниця відкрила повністю автоматизований цілодобовий паркінг, який передбачений для розміщення як легкових авто, так і мікроавтобусів та великогабаритних пасажирських автобусів.

В залізниці наголосили, що паркінг переоблаштовано в рамках комплексної системної трансформації львівського вокзалу. Він має спеціальне зонування й передбачені місця для людей з інвалідністю.

"Автоматична система збору оплати та інформаційне табло з лічильником вільних місць гарантують зручне користування паркінгом для мешканців та гостей міста, забезпечуючи ефективне користування площею та унеможливлюючи хаотичне паркування. Оплата паркування можлива через паркомати карткою або готівкою" – йдеться у повідомленні.

Вартість перебування на паркінгу:

- від 35 гривень на годину для легкових автомобілів;

- від 70 гривень на годину для мікроавтобусів та вантажного транспорту;

- від 250 гривень на годину для великогабаритних пасажирських автобусів.

В Укрзалізниці додали, що найближчим часом вони планують "продовжити роботу над інклюзивністю та доступністю вокзалу, над залученням бізнесу до оренди вокзальних площ та створенням оновленого комфортного простору для очікування рейсів". 

Нагадаємо, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням врегулювати проблему з паркуванням на території залізничного вокзалу та стихійною автостанцією, що знаходиться на частині земельних ділянок державної власності і яка порушує українське законодавство.

Депутати наголошували, що вільні місця для паркування на території вокзалу часто займають мікроавтобуси, що здійснюють рух по Україні та за кордон, й це призводить до ще більших незручностей для пасажирів, які не можуть знайти місце для паркування.

Нагадаємо, з березня 2019 року у Львові стартувала реконструкція площі Двірцевої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.