Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття у перинатальному центрі

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 3 квітня 2024, 14:23

Укриття в Львівському перинатальному центрі пристосували для роботи з пацієнтами

укриття у перинатальному центрі

У Львівському перинатальному центрі облаштували сучасне укриття з можливостями догляду за породіллями й новонародженими.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 3 квітня, у КНП ЛОР "Львівський обласний клінічний перинатальний центр" презентували нове сучасне укриття площею 700 м², де медики зможуть працювати під час повітряної тривоги.

Як розповіла директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська, в укритті є все необхідне для надання медичної допомоги пацієнтам: пологовий зал, операційна, палати інтенсивної терапії для породіль і новонароджених, постінтенсивного догляду за новонародженими тощо.

За її словами, під час будівельних робіт висоту стелі у підвалі споруди збільшили з 1,5 до 2,5 метрів. Для цього будівельники вивезли понад 1000 м³ землі, а це майже 125 вантажівок.

В укритті замінили каналізаційну систему, електропроводку, встановили системи вентиляції й пожежної безпеки. На випадок відключення електроенергії укриття заживили генератором і системою Tesla Powerwall 2.0. У сховищі також діє високошвидкісний безперебійний Wi-Fi.

Зазначимо, кошти на створення укриття залучили з декількох джерел: 2,1 млн грн – зібрали на благодійному аукціоні в межах проєкту культурної дипломатії "Ми і світ" Благодійного фонду Козицького, 1,9 млн грн виділили компанії Amdos Management і Vodafone Україна. Понад 6 млн грн скерували з обласного бюджету, а 5,8 млн грн додав сам перинатальний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.