Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ескулаб

Фб Ескулаб

П'ятниця, 5 квітня 2024, 21:02

1200 працівникам медлабораторії Ескулаб загрожує втрата роботи

Ескулаб

Причиною цього стало блокування фінансової діяльності підприємства.

1200 працівників мережі Медичної лабораторії Ескулаб опинились під загрозою звільнення та припинення роботи підприємства через свідоме та навмисне, як вони стверджують, блокування його фінансової дільності з боку комерційного директора Романа Висоцького, який представляє в керівництві одного з трьох учасників підприємства Дениса Мельника. 

Станом на початок квітня Ескулаб, попри наявність коштів на рахунках підприємства, заборгував за оренду приміщень, де розміщені його лабораторії. Вже є прецедент опломбування та виселення з приміщення однієї з лабораторії у Львові. Також заблокована виплата комунальних платежів та заробітних плат працівникам, не сплачено податки. А 25 березня кібератака на операційну систему компанії у Києві повністю паралізувала роботу всіх пунктів забору. 

Трудовий колектив медичної лабораторії розцінює ситуацію як критичну і вбачає в тому, що відбувається, ознаки рейдерського захоплення бізнесу "сином ректора та третім співвласником". 

"Більшість з нас працюють в компанії тривалий нас, ми крок за кроком будували цю компанію. Ми пам'ятаємо ті часи, коли все починалось з маленької лабораторії та одного аналізатора. Компанія, яка виросла на власних інвестиціях і перетворилась у велике підприємство, зараз увійшла до ТОП-8 найбільших компаній регіону і є роботодавцем більше, ніж для 1000 громадян України, зараз свідомо знищується вами. Ми вистояли в самі важки часи пандемії та блекауту, кожен з нас своєю наполегливою працею сприяв розвитку і росту компанії. Зараз нам боляче дивитись, як ви за 5 місяців своїми непрофесійними діями руйнуєте підприємство", – йдеться у зверненні трудового колективу до Романа Висоцького і Дениса Мельника, текст якого є у розпорядженні Варіантів. 

Трудовий колектив вимагає негайного відновлення фінансово-господарської  діяльності підприємства, зокрема, провести всі необхідні оплати та підписати усі фінансові, платіжні, кадрові та договірні документи. 

Нагадаємо, що у серпні 2023 року Медична лабораторія Ескулаб вперше заявила про можливу спробу незаконного заволодіння корпоративними правами мажоритарного учасника підприємства Сергія Дядюшко та про спробу зміни менеджменту. Можливим ініціатором рейдерської атаки, як тоді стверджувалось, був міноритарний учасник підприємства Денис Мельник. Він заручився підтримкою третього, також мажоритарного учасника підприємства Станіслава Луговського. 

У серпні співвласникам вдалось домовитись про продовження діяльності підприємства. Згідно з укладеним Меморандумом, тоді ж відбулась зміна менеджменту: кожний з учасників підприємства скерував до дирекції свого представника. Роман Висоцький був призначений на посаду комерційного директора як представник Дениса Мельника. 

Однак Денис Мельник та Станіслав Луговський не припинили спроб скликати збори учасників підприємства з тим, щоб внести зміни в статут та відсторонити Сергія Дядюшко від впливу на його діяльність. 

При цьому поліція володіє свідченнями відповідальних осіб про  неодноразове створення перешкод для того, щоб інформація про дату й час проведення зборів не була вчасно отримана Сергієм Дядюшко. Вірогідно, що ці дії вчинялись з тим, щоб не допустити  його присутності та участі  в зборах, які б надали повний контроль над діяльністю підприємства виключно двом поки що міноритарним учасникам. 

В останнє Луговський ініціював скликання зборів учасників підприємства на 29 березня. Натомість 23 березня комерційний директор Роман Висоцький заблокував виплату обов'язкових платежів підприємства. 

Сергій Дядюшко вбачає, що блокування комерційним директором фінансової діяльності здійснено з метою отримання контролю над підприємством учасником підприємства, якого він представляє в дирекції.  

Дядюшко звернувся до поліції з вимогою почати судове розслідування за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України -  службова недбалість, яка спричинила тяжки наслідки. 

Нагадаємо, що Денис Мельник є сином ректора Львівського національного університету ім. І.Франка Володимира Мельника. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.