Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Середа, 17 квітня 2024, 11:45

1-а міська поліклініка Львова залишилась без рентгенкабінета через рішення виконкому

медичний заклад у Львові

Колишнє приміщення рентгенкабінету поліклініки на вул. Руській виконком Львівської міськради віддав одному з комунальних підприємств Львова.

Про це вчора, 16 квітня, на комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради повідомила керівниця управління охорони здоров'я міськради Марта Матюшко.

Станом на сьогодні КНП "1-а міська поліклініка м. Львова" не має свого рентгенапарата через те, що приміщення, де він знаходився, виконавчий комітет Львівської міськради передав одному з комунальних підприємств Львова.

Натомість новий рентгенкабінет планують облаштувати на вул. Римлянина, однак на ремонт цього приміщення необхідно 4 млн грн.

"Для того, щоб поставити рентгенапарат на вул. Римлянина, там є приміщення, потрібно здійснити серйозний капітальний ремонт. Цей ремонт буде вартувати десь до 4 млн грн, тому що там треба понизити підлогу, потрібно зробити пандус, тобто доступність. І зараз поліклініці немає потреби купляти рентгенапарат, поки не зроблені приміщення, тому що це буде неефективне використання коштів" – заявила Марта Матюшко.

За її словами, цього року поліклініка збільшила свої надходження за пакетами НСЗУ й наразі накопичує кошти на проведення цього капітального ремонту.

"Але паралельно вони подалися на 2 гранти від японського уряду на придбання рентгенапарата. За цей час вони ремонтуватимуть приміщення й якщо виграють грант, отримають рентгенапарат" – додала Матюшко.

Вона пояснила, що старе приміщення рентгенапарата повернути вже неможливо, бо його переробили, а також існує проблема з набором кадрів: медзакладам Львова бракує лікарів-рентгенологів.

Наразі комісія вирішила затвердити КНП "1-а міська поліклініка м. Львова" на 4 млн грн на закупівлю медичного обладнання:

- сканер ультразвуковий діагностичний – 3,8 млн грн;

- авторефрактометр – 397 тис. грн;

- багатофункціональну отоларинологічну установку – 523 тис. грн.

Додамо, раніше комісія охорони здоров'я міськради погодила передачу Шевченківському гаю двох приміщень тубдиспансеру на вул. Замарстинівській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.