Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвай у Львові

Вівторок, 23 квітня 2024, 12:10

Львів у липні цього року має отримати перший вживаний швейцарський трамвай

трамвай у Львові

У міськраді підписали угоду щодо передачі Львову 11 вживаних низькопідлогових трамваїв зі Швейцарії.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 22 квітня, у Львові перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн та керівник ЛКП "Львівелектротранс" Володимир Ковалів підписали угоду щодо передачі Львову 11 вживаних низькопідлогових трамваїв Vevey 1989-1990 років у межах проєкту "Бернські трамваї для Львова".

Вживані вагони, а також обладнання та запчастини, Львову передає бернська компанія Bernmobil. Їх місто має отримати впродовж липня цього року – початку 2025 року. 

Як наголосили у міськраді, доставлення трамваїв здійснюватиметься коштом швейцарської сторони. 10 з них трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

Проєкт "Бернські трамваї для Львова" також передбачає, що ЛКП "Львівелектротранс" безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв, а технічні працівники комунального підприємства пройдуть місячне практичне навчання у Берні.

Нагадаємо, у січні цього року швейцарська фірма Bernmobil підписала угоду про передачу Львову цих 11 вживаних низькопідлогових трамваїв. Якби їх не подарували Львову, то вони б пішли прямо на металобрухт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.