Поліція викрила агентів РФ, які планували теракти у Львові та Києві

понеділок, 13 травня 2024 р. о 13:15

Агенти мали закласти вибухівки на території одного з оборонних підприємств Львова та у трьох торговельних центрах Києва.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозру двом агентам спецслужб РФ, які планували серію терактів у Києві та Львові.

"Підозрювані на виконання завдання представника спецслужб рф мали закласти вибухові пристрої на одному із підприємств оборонного призначення у Львові, у трьох торговельних центрах і в одному із закладів харчування в столиці. Потім вони мали підірвати їх" – наголосили в прокуратурі.

Підозрюваних затримали на автостоянці в останньому із торгових центрів у Києві, де вони планували закласти вибухівку. Усі 15 вибухових пристроїв, які вони замаскували під продукти харчування, правоохоронці знешкодили, а також 4 саморобні вибухівки раніше вилучили у Львові.

Злочинцям обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Одному з них інкримінують вчинення державної зради та замах на вчинення диверсії (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113), а іншому – незакінчений замах на вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України).

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх причетних осіб.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024