Суд зобов'язав міськраду Львова виплатити двом львів'янам 40 тисяч гривень моральної шкоди

середа, 22 травня 2024 р. о 11:49

Двоє мешканців багатоповерхівки звинувачували Львівську міськраду у бездіяльності через те, що у під'їзді їхнього будинку знаходився квадроцикл.

Про це йдеться в постанові Львівського апеляційного суду № 380/3155/20 від 16 травня 2024 року.

Львівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу двох мешканців міста на рішення Галицького районного суду Львова від лютого 2023 року за позовом до Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності міськради та відшкодування завданої моральної шкоди.

Зокрема, ще у 2018 році двоє мешканців одного з будинків Львова подали до суду на міськраду, звинувачуючи її у бездіяльності внаслідок неусунення створених небезпек для їхнього життя і здоров'я у цьому будинку, а також вимагаючи компенсацію за завдану моральну шкоду у розмірі 1 млн грн.

Йдеться про те, що у під'їзді багатоквартирного будинку, який перебуває на балансі Львівського міського комунального підприємства з обслуговування та ремонту житла "Айсберг", знаходився квадроцикл, що на думку мешканців будинку, є об'єктом потенційної небезпеки, бо може спричинити пожежу, а також заважає евакуації у випадку займання.

Тому вони звернулись з позовом до суду, звинувачуючи міськраду у тому, що вона не вчиняє жодних дій щодо забезпечення пожежної безпеки у їхньому будинку, а також наголошуючи, що встановлення мототехніки в під'їзді будинку є фактом моральних і психологічних тортур зі сторони міськради через недотримання Правил пожежної безпеки.

Суд вирішив частково задовольнити позиви мешканців та зобов'язав Львівську міськраду виплатити їх по 20 000 грн моральної компенсації, а також стягнути з міської ради в дохід держави судовий збір в розмірі 1 000 грн.

Постанова ще може бути оскаржена в касаційному порядку шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Мітки: Апеляційний суд, Львівська міська рада, судова справа, новини львова

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024