Суд заборонив міськраді Львова вільно розпоряджатися землями поблизу сіл Ситихів та Малі Підліски

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 11:47

Суд, за позовами мешканців Львівської МТГ, заборонив міськраді Львова продавати чи об'єднувати 12 ділянок поблизу сіл Ситихів та Малі Підліски.  

Про це йдеться у постанові Восьмого апеляційного адміністративного суду Львова № 380/471/24 від 15 травня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Восьмий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив апеляційні скарги 12 мешканців Львівської громади на рішення суду попередньої інстанції щодо права розпоряджатися Львівською міською радою 12 земельними ділянками сільськогосподарського призначення, які розташовані поблизу сіл Ситихів та Малі Підліски.

Згідно з матеріалами справи, мешканці подали позов до Львівської міськради з вимогою визнати протиправними та нечинними ухвали міськради від 23 серпня 2023 року про резервування 12 земельних ділянок поблизу сіл Ситихів та Малі Підліски, на підставі яких на початку цього року ці земельні ділянки стали землями комунальної власності Львова.

Натомість мешканці Львівської громади, які користуються цими землями, планують у майбутньому їх приватизувати, однак встановлення права власності міськради над ділянками юридично дозволить їй будь-як ними розпоряджатися, надавати в оренду іншим особам, забудовувати, об'єднувати чи продавати.

Проте Львівський окружний адміністративний суд своєю ухвалою від 16 лютого 2024 року відмовив мешканцям у задоволенні позову, тому вони подали апеляцію.

Восьмий апеляційний адміністративний суд, розглянувши всі матеріали справи, вирішив позов здовольнити частково – не визнавати ухвали Львівської міськради незаконними й не скасовувати право власності мерії на ці земельні ділянки, проте заборонити їй вільно ними розпоряджатися.

"У позивачів виникають обґрунтовані побоювання та очікування, що у випадку невжиття заходів забезпечення позову Львівська міська рада зможе вчиняти будь-які дії та приймати будь-які рішення щодо передання у власність, володіння чи користування третім особам земельних ділянок...

Враховуючи вищенаведене, суд, з метою забезпечення збалансованості інтересів сторін та враховуючи наявність зв'язку між заходом забезпечення позову і предметом позовних вимог у даній справі, вважає за необхідне задовольнити заяву позивача про забезпечення позову шляхом заборони Львівській міській раді вчиняти будь-які дії щодо відчуження, поділу та об'єднання земельних ділянок" – пояснили у суді.

Постанова ще може бути оскаржена до Верховного Суду.

Мітки: земельні ділянки, судова справа, новини львова, судові рішення, Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024