У Львові затвердили тарифи на послуги Львівелектротрансу

пʼятниця, 24 травня 2024 р. о 17:42

Нова система оплати послуг вступить в дію з червня.

Сьогодні виконком Львівської міськради затвердив вартість транспортної роботи з перевезення пасажирів у міському електричному транспорті. Тарифи встановлені у розмірі 101 грн за 1 тролейбусо/кілометр та 119 грн за 1 вагоно/кілометр.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Відповідно, це дає можливість перейти на оплату перевізнику за один кілометр роботи трамваїв та тролейбусів. Оплачувати Львівелектротрансу за надані транспортні послуги місто буде вже з червня.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило пояснив, як відбуватиметься компенсація підприємству.

«Для підприємства буде розрахована загальна вартість виконаної ним транспортної роботи шляхом множення кількості кілометрів, які проїхали трамваї та тролейбуси, на відповідну вартість за 1 км роботи. З цієї суми відмінусовуватимуться кошти, які Львівелектротранс отримає як виручку від наданих послуг та як компенсацію за пільгові перевезення. І з червня місто доплачуватиме власне цю різницю між вартістю виконаної транспортної роботи та загальними надходженнями підприємства від надання послуг, в тому числі і пільговим категоріям пасажирів. Тобто, це буде доплата за транспортну роботу, щоб підприємство могло функціонувати та розвиватися», - пояснив Олег Забарило.

Щодо оплати транспортної роботи автомобільним перевізникам, то, за словами Олега Забарила, наразі в країні немає законодавства, яке б це регламентувало. «Але зараз напрацьовуються відповідні зміни до законодавства, які б дали нам можливість у перспективі перейти на оплату транспортної роботи і автомобільним перевізникам», - додав Олег Забарило.

Виеонком також відтермінував на три місяці зменшення вартості готівкової оплати проїзду у громадському транспорті. До вересня вартість паперового квитка у міських автобусах, трамваях та тролейбусах залишається незмінною і складає 20 грн.

Мітки: Львівелектротранс, новини львова, Олег Забарило

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024