Йога в гамаках та її переваги

понеділок, 27 травня 2024 р. о 09:59

Аеростретчинг, відомий також як повітряна йога, є формою фітнесу. У цьому різновиді фізичної активності виконання вправ використовують спеціальні гамаки з тканини, що підвішуються до стелі. 

Крім того, цей вид тренувань дозволяє розширити спектр вправ, оскільки вони виконуються у повітрі. Аеростретчинг виник завдяки американському танцюристу та хореографу Крістоферу Харрісону, який розробив спеціальний гамак з міцної тканини для безпечної практики повітряної акробатики. Спочатку цей вид активності називали йогою у гамаках або аеройогою, а згодом він став відомий як аеростретчинг.

Особливості занять аеростретчінгом

Харрісон розробив 8 методик здоров'я у гамаках. Це не лише циркові трюки та обертання, але й різноманітні вправи. Існує багато різновидів занять повітряною йогою та розтяжкою, що підходять для будь-якого рівня підготовки. Тобто, знайти щось своє настільки ж легко, як гемблерам підібрати слот в Elslots UA. Харрісон також створив методики, коли людина стоїть на підлозі, а гамак використовується для фіксації піднятої ноги або попереку.

Головними плюсами подібної фізичної активності є наступні моменти:

  • тканина дозволяє м'язам м'яко тягнутися під власною вагою;
  • заняття аеростретчингом та повітряною йогою вважаються безпечними, оскільки гамак може витримати великі навантаження;
  • 50-хвилинне заняття повітряною йогою позитивно впливає на серцево-судинну систему;
  • така фізична активність покращує загальний стан здоров'я, і позитивні зміни можна помітити вже після шеститижневої програми йоги у гамаках.

Крім того, важливою перевагою є:

  • зміцнення м'язів корпусу;
  • покращення гнучкості;
  • зниження навантаження на хребет.

Для початківців рекомендується займатися повітряною йогою 2 рази на тиждень, аби досягти більш гнучких м'язів після 16 тижнів тренувань. Також заняття йогою може допомогти зменшити болі в передменструальний період.

Що потрібно для занять

Для занять у гамаках, розтяжці або йоги потрібно підібрати правильний одяг. Спеціалісти рекомендують відмовитися від вільних штанів на користь легінсів або велосипедок зі стрічками для більшої свободи рухів. Також варто обирати облягаючі топи або кофти замість об'ємних футболок, щоб не застрягати у гамаку. Крім того, слід уникати одягу з блискавками, пряжками та кліпсами, щоб не пошкодити гамак. Можна тренуватися босоніж або в негладкій бавовняній шкарпетці для йоги, якщо ноги мерзнуть. Якщо довжина волосся велика, краще зібрати їх у пучок або хвіст. Також, перед тренуванням варто зняти всі прикраси, окрім малих сережок-гвоздиків, щоб уникнути травмування.

Мітки: здоров'я, спорт, новини львова

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024