У Львові запрацювало дитяче реабілітаційне відділення Unbroken Kids

пʼятниця, 31 травня 2024 р. о 15:37

Відділення відкрили на базі дитячої лікарні святого Миколая.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 31 травня, в дитячій лікарні святого Миколая Першого ТМО Львова, коштами близько 90 благодійників, відкрили відділення реабілітації Unbroken Kids, де лікують дітей, які постраждали від війни та які мають різні важкі діагнози.

Як наголосили у міськраді, це відділення є унікальним та одним із найбільших в Україні. Тут діти можуть отримати комплексну кваліфіковану допомогу – для повноцінного відновлення дітей є басейн, інноваційна система для відновлення навичок ходьби навіть для пацієнтів із найважчими ураженнями Walkbot, зали ерготерапії та фізичної терапії, VR-технології доповненої реальності для занять у формі гри, два просторих зали для реабілітації, кабінет психолога та яскраві мотивуючі малюнки на стінах.

Загалом реабілітаційне відділення розраховане на 20 ліжок, і одночасно тут зможуть бути на реабілітації 42 пацієнти, з урахуванням навантаження на фахівців.

"Реабілітація – це комплекс заходів, які сприяють найякіснішому одужанню і відновленню пацієнта, тому для однієї людини залучається декілька фахівців. У нас є фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, протезисти-ортозисти, терапевт мови і мовлення, лікар фізичної та реабілітаційної медицини. Власне лікар фізичної та реабілітаційної медицини повністю організовує процес реабілітації.

Ми працюємо з дітьми з мінно-вибуховою травмою, з осколковими пораненнями, з опіками, з черепно-мозковими і спінальними травмами, після ампутацій кінцівок, після інсульту, після різних травм. Наші пацієнти – діти від народження до 18 років з будь-якого регіону України.

Раніше такі пацієнти зверталися в фізкабінети чи займались лікувальною фізкультурою. Але часто однаковий комплекс вправ не підходить різним людям. Тому було створено це відділення, яке має в собі весь комплекс послуг, і фахівці можуть індивідуально брати до уваги потреби кожного пацієнта" – пояснила лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Unbroken Kids Зоряна Цоньо.

Відділення контрактується із Національної службою здоров’я України, тому пацієнти проходять реабілітацію безкоштовно за скеруванням від сімейного чи особистого лікаря.

Нагадаємо, раніше у Львові зібрали майже 36 млн грн на обладнання для дитячої реабілітації, яку створили на базі дитячої лікарні святого Миколая.

Мітки: медичні заклади львова, новини львова, реабілітація, реабілітаційний центр, ТМО №1

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024