Вихованці школи-інтернату на Львівщині ледь не отруїлися чадним газом

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:40

Експерти виявили школі-інтернат, що у Старосамбірському районі, савовільновстановлений водогрівач, який не відповідав технічним нормам, через що в димохід не витягувалися продукти згорання газу.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Дергірпромнагляду у Львівській області.

Під час перевірки Хирівської школи-інтернат у приміщенні їдальні головний державний газотехнічний інспектор виявив самовільну заміну газової колонки на газовий водонагрівач потужністю 5,2 кВт, який змонтовано без врахування вимог нормативних документів і внесення змін у технічну документацію.

Димовідвідний патрубок нагрівача не забезпечував відведення продуктів згоряння природного газу в димохід у повному обсязі: ланки з'єднувальних труб нещільні та не вкладені за ходом димових газів, що могло спричинити надходження до приміщення їдальні продуктів згоряння під час експлуатації водонагрівача.

Крім того, у приміщенні, де експлуатується газовий прилад, не встановлений сигналізатор контролю мікроконцентрацій чадного газу (0,005% об'ємних CO) та контролю довибухових концентрацій газу (20% нижньої концентраційної межі займистості).

У закладі також немає відомостей про періодичну перевірку та прочищення димового каналу водонагрівача.

Розпорядженням інспектора зупинена експлуатація водонагрівача та притягнуто  відповідальну за газове господарство особу до адміністративної відповідальності.

 

Мітки: отруєння, чадний газ, школаінтернат