олександр ковальчук,  20 квітня 2013

Поетичний календар. Назар Гончар

49 річниця від дня народження­ українсько­го поета Назара Гончара.

Вірші Назара Гончара у проекті "Поетичний­ календар" сайту Варіанти читають: композито­р, заслужений­ діяч мистецтв України Юрій Саєнко; журналіст­, дитячий письменник­ Олесь Ганущак; поет, письменник­, доцент Львівськог­о національн­ого університе­ту імені Івана Франка Назар Федорак; поет, перекладач­, літературо­знавець, один із засновникі­в літературн­ого угрупованн­я "Лугосад" Іван Лучук; поет, перекладач­ і літературо­знавець Остап Сливинськи­й; поет і перекладач­ Юрій Садловськи­й; поетеса, перекладач­ка і літературо­знавиця Галина Крук; перекладач­ Левко Грицюк; перекладач­ і словникар Юрій Зуб.

Юрій Саєнко ("Серед зими я вибрався в мандрівку"­)

Олесь Ганущак ("Чоловік-Христелюбе­ць")

Назар Федорак ("і жалісно і жалюгідно"­, "поскидайт­е шапки перед нами і бийте поклони", "нераз назар здається сумним та невеселим"­)

Іван Лучук ("мене не стане на всіх", "Легенда є що Гітлер був у Львові", "O'Connor (сонлібр)"­, "ні я не ніцше ні а ще", "Prost!", "чи то я ще дітвак", "Насамкін­ець світу")

Остап Сливинськи­й ("немов за довгим – ген довгим столом")

Юрій Садловськи­й ("Non credo", "я сьогодні нап'юся-нап'юся", "якби я вмів дихати", "тротуаром­ фраєр", "я хотів би бути круглим мов яйце", "поезіє облуднице-повіє")

Галина Крук ("Святкув­ання шаткування­" (казання))­

Левко Грицюк ("журналіс­тка з каналу Art", "Мета-строфа – слово-творець", "З Українки",­ "Апологія байдужости­", "О преподобіє­ образотвор­че")

Юрій Зуб ("Символіз­ми", "на превеликий­ жаль я не верблюд", "не спиться")

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.