Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

НУРТ

Вівторок, 23 квітня 2013, 10:05

Мистецький проект «Сакральний простір» відбудеться у Львові вдруге

Наступного тижня у Львові розпочнеться мистецьки проект Сакральний простір, який триватиме з 1 по 17 травня.

 

Про це Варіантам розповіли організатори проекту.

Загалом у програмі Сакрального простору – виставки творів сучасного сакрального мистецтва у формі інсталяції, живопису, скульптури, відео-арту та перформансу, семінари. Серед учасників проекту – художники з України та Польщі.

Мистецькі об'єкти експонуватимуться у галереї Дзиґа та Музеї ідей.

«Для нас важливим є показати можливості пошуку й експериментів в сучасному сакральному мистецтві через звернення уваги художників до нових тенденцій в актуальному секулярному мистецтві, а зокрема відео-арту та мультимедій. І в цьому аспекті, чи не найголовнішим є те, щоб залишаючись у полі традиційних релігійних ідеалів, через творчий експеримент розширювати межі представлення та сприйняття духовної проблематики, змінювати погляд на саму суть сакрального» – розповів координатор проекту та учасник Михайло Барабаш.

Програма:

Візуальна частина – 1-17 травня – виставка творів візуального мистецтва (Галерея «Дзиґа» (27 квітня-8 травня), Музей Ідей (1-17 травня);

Музична частина – 16 травня – концерти, що презентують освоєння актуальних стильових новацій у сфері релігійної та сакральної музики – 1,2 акції в часі тривання виставки, зокрема: виконання електронної меси польського композитора Боґуслава Шеффера «Мissa elettronica»;

Теоретична частина – 16 травня – семінар та дискусія присвячена проблемі сучасного сакрального та «релігійного мистецтва» (актовий зал УКУ).

Учасники:
візуальна частина: Акувідо (Ганна Куц, Віктор Довгалюк, Альфред Максименко) (Укр), Михайло Барабаш (Укр), Юра Білей (Укр), Йоанна Земанек (Пол), Антон Логов (Укр), Данило Мовчан (Укр), Сергій Радкевич (Укр), Ґреґор Швєртня (Пол), Руслан Тремба (Укр)

музична частина: Ансамбль сучасної музики «ConstantY» (Укр), Остап Мануляк (Укр)

теоретична частина: Лукаш Мужин (Пол), Михайло Барабаш (Укр)

Нагадаємо, вперше проект Сакральний простір відбувся минулого року, наприкінці квітня на початку травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.