Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

chesno.org

Четвер, 25 квітня 2013, 15:20

Судовий процес в справі "Зубчевський vs Фаріон" стартував у Шевченківському суді

Суд Шевченківського району Львова сьогодні ухвалив рішення про прийняття до розгляду позовної заяви народного депутата, члена фракції КПУ Олександра Зубчевського до народного депутата, члена фракції ВО «Свобода» Ірини Фаріон, в якому він вимагає визнати такими, що ображають його честь і гідність, висловлювання Ірини Фаріон на кшталт «істота» й «виродок».

Про це Варіанти повідомив представник Зубчевського в суді Олександр Калинюк.

Розгляд справи по суті відбудеться 21 травня.

Олександр Зубчевський також вимагає від Фаріон компенсацію моральних збитків в сумі 100 тис. грн., а також покриття судових видатків.

Зубчевський також звернувся до начальника ГУ УМВСУ у Львівській області з проханням надати охорону своєму представнику в суді Олександрові Калинюку. Це прохання було сьогодні задоволено.

Нагадаємо, 4 квітня Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову депутата від ВО "Свобода" Ірини Фаріон до апарату парламенту з незабезпечення перекладу українською мовою виступів депутатів, зокрема депутата від КПУ Олександра Зубчевського на засіданнях комітету з питань науки і освіти.

Депутатка Ірина Фаріон відзначила, що оскаржуватиме це рішення та вимагатиме, щоб засідання Ради проводились лише державною мовою, інакше має бути забезпечений перклад іномовних виступів.

Нагадаємо, депутати від "Свободи" Фаріон та Михальчишин планували встановити кримінальну відповідальність за зневагу до української мови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.