олександр ковальчук,  3 травня 2013

Варіанти на вікенд

На ці вихідні лише один варіант – святкувати і веселитись. Де і з ким – дізнавайтесь у нашому щотижневому огляді подій.

Великодні забави

Велика гаївка. 5-6 травня Музей народної архітектури та побуту (Чернеча Гора, 1)

Львів'яни зазвичай святкують Великдень у Шевченківському гаю. У Музеї народної архітектури та побуту можна стати учасником традиційних Великодніх забав для дітей та дорослих, юнаків та юнок.

Серед звиклих забав – «Кривий танець» (традиційний гаївковий танець, що тягнеться алеєю від входу і до церкви в центрі музею); конкурс «Писанка для милого», Майстерня автентичного танцю, атракціон «Гойдалка».

Основна частина Фестин «Велика гаївка» пройде на головній сцені. У програмі: гаївки, веснянки, конкурси, забави, аукціон писанки, виступи фольклорних, хореографічних колективів, естрадних виконавців.

Фестини «Велика гаївка» відбуватимуться і на Пл. Ринок і у скверику на вул. Валовій.

Фестиваль Писанок

Третій Фестиваль Писанок розпочався ще 6 квітня, у межах якого відбувалися майстер-класи, створювались писанки різних розмірів і прикрашались ними вулиці міста.

А на Великдень всі писанки будуть представлені в Галереї на пл. Ринок, де радуватимуть око львів'ян та гостей міста.

Пасхальна містерія – вулична вистава «Йов» за п'єсою Кароля Войтили. 5-6 травня, 19:30, Площа Ринок (внутрішній дворик Ратуші)

Це вистава про те най сокровенне, що є у нашому житті: про Віру, яка підтримує нас у найважчі хвилини, про всеосяжну любов і опіку Божу над кожним з нас. Постмодерна естетика вистави і спеціально написані хорали творять неповторну атмосферу, чудовий Пасхальний настрій, що залишить слід у Ваших серцях на цілий рік.

Великдень в Народному домі на Збоїщах. 5-6 травня

У відновленому Народному домі культурна ініціатива Клатер влаштовує великодній пікнік з розвагами. Зокрема відбудеться акустичний концерт гурту Sometimes.

Збоїща – найпівнічніший з-поміж усіх мікрорайонів Львова. Перша згадка про нього як про село Збоїська датується 1359 роком, а зараз він відомий під назвою Індія.

Сьогодні на його території знаходяться ряди кольорових багатоповерхівок, найдовша з яких Китайська стіна. Збоїща – єдине місце, де можна побачити річку Полтву.

Концерт гурту Kozak System

05 травня 2013, 20:00

Рок-паб «The Gas Station» (вул. Джерельна, 20)

Драйвовий етно-колектив Kozak System в рамках туру привезе до Львова альбом «Шабля», уже з другої спроби. Перший концерт 16 березня було відмінено через негоду.

Гурт Kozak System – це шоу в стилі «Kozak-Rock», потужна музична формація з власним унікальним обличчям. Cинтез української та балканської музики, року, панку і ска, енергія слова та вибухова сила кожного інструменту.

Концерт гурту Kozak System – це миттєвий діалог з аудиторією, неймовірне дійство в танці, захоплюючі соло та неповторні сценічні образи.

Мистецтво

Мистецький проект «Сакральний Простір»

У мистецькій галереї Дзиґа та Музеї ідей експонуються твори учасників проекту, серед яких українські та польські художники.

Зокрема можна побачити сучасне сакральне мистецтво Антона Логова, Сергія Радкевича, Юрія Білея, Руслана Тремби, Данила Мовчана, Анни Куц, Віктора Довгалюка, Альфреда Максименка, Ґреґора Швєртні, Йоанна Земанек.

Даний проект – це новий погляд на розуміння сакрального мистецтва, яке не повинно зводитись до іконо писання тільки. Пошуки змісту, сенсів – у роботах художників.

Для читання

Захоплююча історія Юрка Вовкогона про рідне село Печеніжин. Цікаво буде не тільки любителям гуцульської культури.

Як до Львова рок-н-рол потрапив. Розповідь Романа Лозинського про закулісне життя української естради у 70-80-х роках.

Все про сайт рейкових новин UaReview.

Як у Старому Самборі «Бі-Бі-Сі» створювали.

Багато музичного настрою – у розмові з відомою у Польщі та Європі співачкою, музиканткою, композиторкою Даною Винницькою, яка за кілька днів повернеться до Львова, що виступити тут на Флюгерах Львова.

Веселих бажаємо свят і позитивного настрою!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.