Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Вівторок, 7 травня 2013, 11:03

Прокуратура виявила факти порушень прав інвалідів та дітей війни з боку чиновників Львівської ОДА

Прокуратура Львівської області встановила випадки, коли  посадовими особами Львівської ОДА та Дрогобицької міськради ігнорувався порядок та строки розгляду звернень інвалідів війни, зокрема, щодо надання матеріальної допомоги та санаторно-курортних путівок.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

З огляду на виявлені порушення прокуратурою Львівської області внесено подання начальникам Департаменту соціального захисту ЛОДА та головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, - зазначено у повідомленні.

Прокуратура також встановила факти порушення права громадян, зокрема інвалідів, ветеранів та дітей війни на соціальний захист у роботі органів Пенсійного фонду України на Львівщині.

Так, Пенсійним фондом України у Турківському районі протиправно не нараховувались підвищення до пенсії особам зі статусом дітей війни. На даний час дії посадовців Фонду судом визнано неправомірними та зобов’язано виплатити громадянам належні їм кошти.

Порушення щодо нарахування та виплати пенсій також виявлено у роботі органів Пенсійного фонду України  м.Львова, Дрогобицького, Сокальського районів.

Крім цього, 40 подань прокурорами скеровано у територіальні органи Пенсійного фонду України та  органи місцевого самоврядування. За наслідками їх розгляду, до відповідальності притягнуто 12 посадовців та поставлено вимоги про притягнення до відповідальності ще 34  осіб. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.