Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

megamarsh.org.ua

Четвер, 23 травня 2013, 09:50

На вихідних у Львові пройде "Мегамарш вишиванок"

У суботу, 25 травня, у Львові відбудеться «Мегамарш вишиванок». 

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Захід проводиться з метою популяризації національного одягу, шанування українських народних звичаїв, виховання молодого покоління, та поширення  культурних традицій в Україні й в усьому світі.

Збір охочих та формування колон триватиме від 12.30 год. Вже сама урочиста хода розпочнеться о 13.00 від пам’ятника Степанові Бандері, та пройде маршрутом: вул. Степана Бандери – вул. П.Дорошенка - завершиться біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Нагадаємо, парад вишиванок вперше було організовано молоддю Києва у 2008 році. Розуміючи необхідність проведення подібних заходів  на теренах усієї України до ініціативи київських походів у вишиванках виявили бажання приєднатися і львів`яни. Цього року бажання провести у своїх містах Мегамарш виявили також мешканці Рівного, Вінниці, Житомира, Сум, Полтави, Ужгорода, Одеси та інші. На сьогоднішній день до акції приєднуються українці Англії, Андорри, Вірменії, Казахстану, Мозамбік, Польщі, Португалії, Росії, Словенії.

Організатори наголошують, що захід є аполітичний, тому будь-яка символіка, окрім державної, під час проведення заходу забороняється!

Нагадаємо, Автономний Опір відмовився від участі у марші вишиванок, який проводився раніше.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.