Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

vkurse.ua

П'ятниця, 24 травня 2013, 17:34

Через сланцевий газ Львівщина може втратити унікальні джерела - депутат облради

Якщо на Львівщині дійде до видобування газу зі сланцевих родовищ, це загрожуватиме втратою унікальних джерел мінеральних вод.

Про це розповів депутат та голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради Олексій Балицький, передає прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

«Україна – не Сполучені Штати, а Львівщина – це не Пенсильванія і не Техас, - зазначив у своєму виступі Олексій Балицький. - Львівщина – це курорти міжнародного значення з унікальними мінеральними водами, зокрема Трускавець, Моршин, Шкло, Великий Любінь. Львівщина – це також пам’ятки культури та історії. І крім того, це густонаселений район, де неможливо видобувати сланцевий газ».

Депутат наголосив, що доки в Україні немає гідної влади і незалежних судів, не можна дозволяти такі ризиковані проекти, як то видобування сланцевого газу. Крім того, громади стурбовані, що від погодження на розробку родовищ усунуто органи місцевого самоврядування.

«Я вважаю, що необхідно відкласти видобування в Україні, а тим часом проаналізувати, вивчити це питання і тоді ухвалювати рішення. І якщо ми будемо обирати між газом і здоров`ям, то я обираю здоров`я своїх дітей і своїх внуків», - наголосив свободівець.

Нагадаємо, про свій намір добувати сланцевий газ на Львівщині оголосила одна з британських компаній.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.