Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

Андрій Роюк

П'ятниця, 7 червня 2013, 10:47

Кримінальне провадження відкрито щодо Грибовицького сміттєзвалища

Природоохоронна прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження щодо використання владою міста державних коштів на проблеми Львівського міського сміттєзвалища за останні 10 років.

Про це Варіанти повідомила прес-служба Львівської облради.

Про порушення кримінального провадження повідомив представник природоохоронної прокуратури Львівської області вчора, 6 червня, під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради.

Постійна комісія засідала на виконання протокольного доручення сесії облради щодо сміттєзвалища в Грибовичах.

На засіданні були присутні керівництво Львівської ОДА, сільські голови Малехівської та Грибовицької сільських рад, представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області та Державної екологічної інспекції у Львівській області, головний державний санітарно-епідеміологічний лікар Львівської області, науковці на експерти.

Представник прокуратури повідомив, що, після перевірки діяльності Львівської міської ради в сфері поводження з твердими побутовими відходами (ТВП), прокуратура не виявила жодних дієвих заходів для вирішення проблеми.

Щодо цього питання прокуратура скерувала до суду позов на протиправну діяльність міського голови та міської ради в цьому питанні.

Інше кримінальне провадження відкрите щодо використання міською владою бюджетних коштів на проблеми пов’язані із використанням Львівського міського сміттєзвалища протягом останніх 10 років.

Наприкінці засідання голова комісії Олексій Балицький наголосив, що він як голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, буде виносити питання про виконання рішень обласної ради щодо сміттєзвалища на кожну чергову сесію обласної ради.

Нагадаємо, раніше депутати Львівської обласної ради заявляли, що хочуть заслухати звіт міського голови Андрія Садового про використання коштів, виділених у 2012 році з міського та обласного бюджетів на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

А процедура визначення розробника проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища почнеться у серпні 2013 року

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.