Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

npocmo.net

Середа, 12 червня 2013, 15:34

Дерев'яні церкви Західної України можуть стати спадщиною ЮНЕСКО

ЮНЕСКО відібрало українські об'єкти, котрі можуть увійти до списку всесвітньої спадщини. Перший з них включає 8 дерев'яних церков Західної України, другий - стародавнє місто Херсонес Таврійський.

Голосування з цього питання, як іповідомляє газета "Коммерсантъ Украина", відбудеться на 37-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка пройде в Камбоджі з 16 по 27 червня.

Всього на сесії список всесвітньої спадщини може бути збільшений на 32 об'єкти.

Відзначмо, що сьогодні із 962 об'єктів всесвітньої спадщини лише п'ять перебувають в Україні. Це історичний центр Львова, геодезична дуга Струве, букові ліси Карпат, Резиденція митрополитів православної Церкви Буковини і Далмації, Софія Київська і Києво-Печерська лавра.

До слова, член парламентського комітету з питань культури і духовності Олександр Бригинець ("Батьківщина") відзначає, що Україна має найменшу кількість об'єктів всесвітньої спадщини серед європейських країн, і виною тому - політика держави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.