Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

studentscapital.org

Вівторок, 18 червня 2013, 16:03

Радник міністра екології порадив депутатам Львівської облради подивитись на видобуток сланцю в Пенсильванії

Радник міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко виступив на засіданні сесії Львівської облради та розповів депутатам про переваги видобутку сланцевого газу на території Львівщини.

Про це сьогодні, 18 червня, із засідання сесії Львівської облради інформує кореспондент Варіантів.

Серед іншого, Ігнащенко порадив депутатам Львівської облради з’їздити у США, у штат Пенсильванія, де видобувається сланцевий газ, аби на власні очі побачити процес видобутку.

Депутат Олександр Ганущин запитав, хто ці щасливчики, що поїдуть, як він висловився, у Філадельфію чи Норвегію.

На це радник запропонував дати доручення голові Львівської облради, сформувати групу з 10-12 людей, поїздку яких профінансують з незалежних джерел.

Також Ігнащенко говорив про важливість енергетичної безпеки для України, яку зміцнить видобуток сланцевого газу.

При цьому міністр наголосив, що видобуток сланцевого газу не є абсолютно безпечними з точки зору екології, однак, за його словами, завдання регулятора тут полягає в тому, аби розробити відповідні регуляторні стандарти.

Депутати облради цікавлись у радника питанням гідророзривів, що супроводжуватимуть видобуток сланцю. На це радник відповів, що гідророзриви – звична для Львівщини практика, яка використовувалась на її території раніше.

Голова фракції НРУ Андрій Корнат поставив питання про компанію «Геосервіс», співпраця з якою передбачена в угоді, і яка, за його словами, належить «сім’ї» Віктора Януковича.

На це Ігнащенко відповів, що компанія виграла конкурс цілком законно.
Він також додав, в проекті угоди, яку має підписати «Шеврон», передбачено. Що компанія витратить 10 млн. дол. на проведення конкурсу між українськими вишами для щорічного екологічного моніторингу при видобуванні сланцевого газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.