Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vk.com

Середа, 19 червня 2013, 16:43

Мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker покидає Україну

Відома в Європі мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker AG заявила про вихід з України.

Про те, що Praktiker AG планує цього року покинути український ринок, на останніх зборах акціонерів у Гамбурзі повідомив голова правління компанії Армін Бургер.

За словами Бургера, Praktiker вже зараз залишає Туреччину і Люксембург і цього року також завершить «пригоду» під назвою Україна. До того ж, заявив Бургер, компанія розглядає питання про вихід з інших країн.

«Один з лідерів європейського ринку будівельного рітейла має майже 430 гіпермаркетів в дев'яти країнах, з них у Німеччині - більше 300. В Україні, де Praktiker почав працювати в 2007 році, компанія має чотири гіпермаркети - у Донецькій області, Львові, Миколаєві та Києві».

Одночасно в офісі Praktiker-Україна з посиланням на генерального директора Матяша Яноші повідомили, що «підготовку до закриття бізнесу не ведуть, оскільки ще не отримали повідомлення з головного офісу в Німеччині».

Однак у німецькому офісі компанії DW запевнили, що Praktiker AG знаходиться в глибокому процесі реструктуризації, тому цілеспрямовано позбувається збиткових активів у Німеччині та за кордоном.

Джерело: forbes.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.