Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tsn.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 18:05

Депутати Львівської облради з криками і конфліктами обговорювали "екологічні" зміни до бюджету

Члени комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради в напруженій атмосфері обговорили зміни до плану природоохоронних заходів Львівщини на 2013 рік.  

Засідання комісії відбулося сьогодні, 21 червня, інформує кореспондент Варіантів.

Присутній на засіданні директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків наголосив, що ключовим моментом, який потребує обговорення в сесійному залі є те, що в обласному бюджеті природноохоронний фонд визначений показником у 12 млн. грн, однак у Департаменті фінансів є 9,9 млн. грн. перехідних залишків із 2012 року.

Відтак Демків запропонував збільшити видатки обласного бюджету за спеціальним кодом на суму 9,9 млн. грн. за рахунок цих залишків. Він додав, що це питання конче потребує затвердження на сесії, позаяк для департаменту не передбачено повноважень ухвалювати подібні зміни.

Член "екологічної" комісії, рухівець Олександр Ганущин дорікнув Демківу, що документ, який погодився на сесії Львівської облради 25 квітня, був підписаний в департаменті фінансів аж 7 червня.

Колишній виконувач обов'язків голови комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради Микола Кадикало зазначив, що у цьому випадку взагалі була порушена процедура формування обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, оскільки всі пропозиції вносяться щороку до 31 жовтня.

Він додав, що вважає, що "екологічна" комісія у цьому випадку повністю виконала свою функцію і дорікнув недоопрацюванням комісії з питань бюджету.

Голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик натомість сказав, що та ситуація, що 9,9 млн. грн. - що становить майже половину річного фінансування обласного фонду охорони навколишнього прирдного середовища -  протягом минулого року не були використані, "не робить честі" присутнім на засіданні представникам екологічної комісії, департаменту фінанасів, та економічному департаменту Львівської ОДА.

"Треба вчасно готувати документацію і вчасно приймати рішення. А для цього треба вести багато різної роботи". - сказав Качмарик. При цьому він вступив в емоційну перепалку з Олександром Ганущиним.

Зазначимо, що на засіданні комісії також був присутній голова Львівської облради Петро Колодій та його заступники Василь Пісний та Валерій П'ятак. Колодій наголосив, що хотів би, аби на комісії було прийняте таке рішення, щоб депутати проголосували за нього на засіданні сесії 25 червня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.