Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

www.odissea.com.ua

Неділя, 23 червня 2013, 13:59

Чотири дерев’яні церкви Львівщини внесено до списку спадщини ЮНЕСКО

Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 21 червня вніс до списку Всесвітньої спадщини 16 дерев’яних церков українського та польського Закарпаття, в тому числі чотири у Львівській області.  

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

До списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включені у Львівській області: Церква Вознесіння Христового в Потилічу, церкви Св. Димитрія в Маткові, церква Святої Трійці у Жовкві, церква Св. Георгія в Дрогобичі, в Івано-Франківській області – церква Св. Духа в Рогатині, церква Різдва Пресвятої Богородиці в Нижньому Вербижу.

На Закарпатті – церква Вознесіння в Ясинях і церква св. Архангела Михаїла в Ужоку.

До списку також включені польські дерев'яні церкви: церква св. Параскеви у Радружі, церква Різдва Пресвятої Богородиці в Хотинєцу, церкви Св. Архангела Михаїла в Смольніку, церкви Св. Архангела Михаїла в Тужанську, церква св. Івана Апостола в Поврожніку, церква Покрови Пресвятої Богородиці в Овчарах, церква св. Параскеви у Квятоні, церква Св. Архангела Михаїла в Брунарах Вижніх.

Нагадаємо, до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО раніше була включена історична частина Львова.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.