Ірина Марушкіна,  28 червня 2013

Петро Писарчук: Потрібно не напрошуватися, а зробити так, щоб нас просили вступити в Євросоюз

Голова Львівської областної орагнізації Партії регіонів Петро Писарчук про Коституцію, євроінтеграцію і ситуцію у львівській парторганізації.

Петре Івановичу, українці святкують День Конституції. На Вашу думку, чи потрібно вносити в Конституцію зміни і якщо так, то які саме?

Спочатку треба навчитися поважати Конституцію, як це роблять, наприклад, в Сполучених Штатах. У нас, у громадян та суспільства, легковажне ставлення до Конституції, і це найбільша проблема. Саме це легковажне ставлення потрібно змінювати.

Україна вийшла на фінішну пряму в питанні підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Чи вистачить волі і сил в українських політиків, передусім української влади і парламентарів, довести це питання до позитивного вирішення, і що може цьому зашкодити?

Два дні тому я вернувся з Європейського Союзу. Насправді там все не так солодко, як нам говорять, мовляв, ми вступимо в ЄС, і буде інша держава.

В Європі далеко не всі задоволені. Наприклад, вступ Італії в об’єднання частково позбавив її деяких прав, обмежив суверенітет держави.

Навіть якщо Україна вступить у Євросоюз, то щоб стати рівноправним членом ЄС нам потрібно буде добряче попрацювати. Потрібно, щоб наша культура та інфраструктура були на європейському рівні. Європейців теж не дуже приваблює їздити по українських дорогах і мати справу з корупціонерами на кожному кроці.

Україна обов’язково вступить в Євросоюз, бо наша держава потрібна Європі не менше, ніж Європа Україні. Потрібно не напрошуватися, а зробити так, щоб нас просили вступити в Євросоюз.

Європейська інтеграція – це пріоритет у нашій внутрішній і зовнішній політиці. Наше завдання – побудова конкурентоспроможної європейської України з міцними демократичними інститутами.

У зв’язку з виходом Мочарського з фракції ПР у міськраді, в пресі з’явилися чутки про те, що у Львівській обласній партійній організації ПР знову напружена ситуація, конфлікти. Чи це відповідає дійсності?

З Мочарським ми не контактували більше року. Він вже давно ігнорував  заходи та конференції Партії регіонів, був відсутній, коли партія покладала квіти на Марсовому полі.

Але після його заяви про вихід у нас немає жодних конфліктів. Мочарський - людина не того машстабу, щоб через нього були конфлікти.

Чи ЛОО ПР вже розпочало підготовку до президентських виборів і як вона відбувається?

Підготовка до президентських виборів розпочалася після минулорічних парламентських виборів, і вона триває. Нам не все вдавалося, що доручив почесний лідер нашої партії Віктор Федорович Янукович, але ми працюємо.

Підготовка до президентських – це не шоу, після якого чотири роки можна відпочивати на лаврах. Це важка робота, в основі якої насемперед допомога у вирішенні проблем українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.