Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

skoval.com

Понеділок, 1 липня 2013, 16:37

102 чиновники спіймані на корупції на Львівщині з початку року

102 держслужбовці притягнуті до відповідальності правоохоронними органами Львівщини через корупційні діяння за перше півріччя 2013 року.  

Про це сьогодні, 1 липня, під час круглого столу на тему "Механізми підвищення ефективності державної антикорупційної політики на Львівщині" повідомив  начальник управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівщини Святослав Лаганяк, інформує кореспондент Варіантів. 

"Багато це чи мало? Якщо говорити про крадіжки - то це небагато, а якщо говорити про начальників - це 102 керівники, які мають відповідний статус.  І це при тому, що перспективи продовжити кар'єру державного службовця після вчинення такого злочину у такої особи немає зовсім", - повідомив правоохоронець. 

Він додав, що не можна сказати, що хоч в котромусь з випадків затримана особа не знала про відповідальність за вчинене правопорушення.

"Ці 102 начальники прекрасно знали, що вони роблять, на що вони йдуть, що вони порушують закон", - наголосив Лаганяк.

На його думку, аби запобігти корупційним діям, не слід вводити якихось нових норм законів, їх просто слід виконувати.

"Корупція існує там, де існує хоч трохи влади. На жаль, кожен посадовець, від якого залежить, буде прийняте те, чи інше рішення, намагається отримати від своїх повноважень певні дивіденди", - сказав Лаганяк.

Говорячи про Львівську область зокрема, він зазначив, що не можна виділити особливості, характерні саме для цього регіону. За його словами, явище корупції однаково проблематичне для всієї держави в цілому.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.