Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

zolochiv.net

Понеділок, 1 липня 2013, 17:56

У липні пройде фестиваль "Ніч у Львові": буде понад 200 екскурсій та перформансів

Львівські музеї, галереї, театри і храми знову відчиняють свої двері вночі! Протягом трьох днів, 12-14 липня, триватиме фестиваль «Ніч у Львові». Цього разу на львів’ян та гостей міста чекають понад 200 екскурсій та нічних мистецьких перформансів.  

Про це Варіанти проінформувала прес-служба Львівської міськради.

Фестиваль «Ніч у Львові» подарує львів’янам та гостям міста ще більше нічних театралізованих дійств, екскурсій та перфомансів. Тільки у перший день фестивалю відбудеться 83 події.

Відкриття фестивалю відбудеться 12 липня о 21:00 на площі перед входом у Ратушу. Усі охочі зможуть побачити грандіозне Театралізоване вогняне дійство від театру «Воскресіння».

«Ніч у Львові» відбуватиметься вже вчетверте. Проект вже став фестивалем,  матимемо дуже багато заходів. Лише у п’ятницю, 12 липня, відбудеться 84 дійства. Фестиваль традиційно триватиме 3 дні. Є багато нових заходів. До прикладу, вперше в Італійському дворику театр імені Марії Заньковецької зіграє виставу за постановкою пана Вадима Сікорського. Вхід буде безкоштовний. Також безкоштовними будуть вуличні атракції. Особливістю цьогорічної «Ночі у Львові» буде  те, що ми додаємо дійства в храмах, на вулицях міста. Більше буде задіяний публічний простір Львова. Окрім того, у нас додаються ще і нові об’єкти: ми дуже раді, що до нас долучився Національний музей ім. Андрея Шептицького. Також приєднується Музей Грушевського, який проводитиме у себе театралізоване дійство. Також буде безкоштовна екскурсія у кабінет міського голови, яка вперше була відкрита минулого року. Цього разу її знову проводитиме пан Ігор Лильо», - розповідає Марта Іванишин, заступник начальника відділу промоції міста.

Новими локаціями фестивалю стають храми. Так, у підземеллях Храму Преображення Господнього на вул. Краківській, 21 відвідувачі побачать Театр тіней «Див» під акомпанемент камерного оркестру.

Ще однією точкою на карті підземних нічних екскурсій фестивалю «Ночі у Львові» будуть підвали Ратуші. Тут актори театру «Воскресіння» проводитимуть для львів’ян та гостей міста театралізовані екскурсії.

Вперше до «Ночі у Львові» приєднується Державний меморіальний музей Михайла Грушевського, Національний музей ім. А. Шептицького, Державний природознавчий музей. Оригінальною новинкою також стане інтерактивна екскурсія та майстер-клас з естампного друку у Меморіального музеї Леопольда Левицького.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.