Варіанти,  10 липня 2013

Українські голоси закордонної музики

Варіанти продовжують відстежувати українські голоси у навколишніх поп-культурах.

Не тільки голосом Квітки Цісик золотяться діаспорянські ниви нашої Вкраїни. Не тільки її творчість бояться досліджувати та аналізувати теперішні українські ЗМІ.

Можливо, що не всі вони приспівують про рід наш красний, рід наш прекрасний. Можливо, що хтось з них цурається і навіть не признається, що багацько нас є, але це все діти твої Україно.

Багато хто з них ще живе, функціонально працює і можливо не так широко експлуатує усю розхристаність української душі як це робить Евген Гудзь з Gogol Bordello, а деякі з них, за внеском у світову поп-культуру, легко обганяють на віражах і Гудзя, і Квіту Цісик.

Rick Danko

Басист та вокаліст впливового фолк-рокового гурту The Band з набором культових альбомів: "Music from Big Pink" (1968),  "The Band" (1969), "Northern Lights – Southern Cross" (1975), концертними турами зі ще одним майже нашим Ціммерманом – Бобом Діланом. У самого Данко декілька сольних альбомів та колаборацій, традиційні проблеми з наркотиками та алкоголем і смерть у 1999 році.

Melanie Safka

Одна з ключових жіночих представниць американського фолку. Учасниця Вудстоку. Принаймні, два культові альбоми: "Candles in the Rain" (1970) та "Gather Me" (1971) і в'язка хітів. Еммі 1989 року за пісню "The First Time I Loved Forever" до серіалу Красуня та Чудовисько. 66 років. Прописана у Нешвіллі.

Randy Bachman

Гітарист відомомих канадських рокерів The Guess Who та групи Bachman-Turner Overdrive. Авторством причетний до треків на альбомах "Canned Wheat" (1969) та "American Woman" (1970), що стали класикою року. Сольні альбоми, колаборації. 70 років.



Neko Case

Вокалістка специфічних (у позитивному сенсі) ванкуверських інді-рокерів The New Pornographers. Успішна соло-кар'єра (наприклад, альбоми 2002 року "Blacklisted" та 2009 року "Middle Cyclone"). 42 роки.

Peter Solowka

Гітарист британських рокерів The Wedding Present. Засновник гурту The Ukrainians відомого своїм міксом українських народних пісень з пост-панком.

Men Without Hats

Канадський нью-вейв бенд заснований братами Дорощуками (Іван, Степан, Колін) з відомими та успішними сінглами "The Safety Sance" на альбомі "Rhythm of Youth" (1982) та "Pop Goes the World" альбом "Pop Goes the World" (1987). Відновились у 2003 році. Останній альбом "Love in the Age of War" сінті-попиться 2012 роком.





Chantal Kreviazuk

Канадська співачка та композиторка з декількома успішними альбомами у канадських та американських чартах. Співаторка треків: Гвен Стефані "Rich Girl", Хіларі Дафф "Outside of You", Авріл Лавін "Together". 39 років.



Chango Spasiuk

Аргентинський виконавець та акордеоніст. Багато аргентинських фолкових нагород. Вісім альбомів. Співпраця з Петом Метіні та Джоном Маклафліном. 45 років.



Jeff Melnyk

Канадський електронщик у Лондоні. Два альбоми. Колаборації. Ремікси Pet Shop Boys.



Theresa Sokyrka

Канадська співачка 1981 року народження. Друге місце на телевізійному шоу Canadian Idol. Чотири альбоми. Вокалом, часом невідомо, чому це може бути гіршим, ніж російська Регіна Спектор у Новому Йорку.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.