Міністру закордонних справ Польщі заімпонувало, що Сейм не визнав Волинську трагедію геноцидом

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:49

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський задоволений рішенням польського Сейму щодо невизнання Волинської трагедії геноцидом.

"Це важливий день для польсько-українських взаємин, я радію, що парламент не піддався емоціям", - наголосив міністр.

Водночас Сікорський відзначив різницю між визначенням "етнічна чистка з ознаками геноциду" і словом "геноцид".

"У цій справі висловилися історики, Сейм, Сенат, комісія культури. Визначення, яке прийнято раніше, і яке нині ми підтримали, в оцінці істориків, відповідає історичній правді. Тому ескалація - це політичний засіб. На мій погляд, резолюція, яку ми прийняли, гідно і зворушливо вшановує пам'ять жертв, і в моєму переконанні, повинна задовольнити тих, хто уцілів і сім'ї тих, які втратили життя", - сказав міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 12 липня, Сейм Польщі не зумів проголосувати за за поправку, відповідно до якої Волинську трагедію назвали б геноцидом польського народу.

Воли?нська траге?дія (пол. Rze? wo?y?ska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Джерело:Польське радіо

Мітки: волинська трагедія, Польща