Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

travel.lviv.ua

Середа, 17 липня 2013, 12:15

Українські музейники заступились за директора Шевченківського гаю перед Садовим

Директори найбільших українських національних музеїв звернулися з листом до Львівської міської ради та Міністерства культури України з проханням поновити на посаді звільненого директора Національного музею архітектури та побуту "Шевченківський гай" Івана Косачевича.  

Про це вони повідомили на брифінгу у Львові сьогодні, 17 липня, інформує кореспондент Варіантів.

Підписанти листа наголошують, що Косачевич - перший керівник музею такого рівня в Україні, що зміг залучити для фінансування грантові кошти ЮНЕСКО. Вони наголошують, що його звільнення може призвести до погрішення відносин з грантодавцями - як з ЮНЕСКО, так із королівством Норвегія.

"Просимо вас відновити його на посаді директора Національного музею архітектури та побуту у Львові і сприяти йому у всьому, що йде на користь … місту Львову та музейній справі в Україні", - йдеться у листі.

Як зазначив Косачевич, він був звільнений із своєї посади 26 червня.

Нагадаємо, раніше Іван Косачевич говорив, що його звільнення з посади директора музею "Шевченківський гай" було незаконним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.