Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 18 липня 2013, 14:02

За 2 роки від спільної сесії облради та міськради стосовно Грибовичів нічого не змінилося – Садовий

За два роки Львівська область не запропонувало жодного легітимного варіанту стосовно облаштування сміттєвого звалища.

Про це на сесії міськради заявив міський голова Андрій Садовий.

«Вже є проект рекультивації сміттєзвалища, воно скероване на експертизу. Грибовицьке сміттєзвалище потрібно рекультивувати, щоб ця ділянка мала екологічне майбутнє», - заявив Андрій Садовий.

Облрада запропонувала зробити полігон у Миколаївському або Кам'янко-Буському районі. Там території вже забруднені, але за словами Садового, в справу вмішувалися політичні ігри. Міський голова запевняє, що людей намовляли не давати дозволу на створення нового полігону.

За державні кошти буде дуже тяжко рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище і створити новий полігон. Окрім того, поки не припиняться політичні ігри, знайти територію для нового сміттєзвалища буде складно.

Натомість Маркіян Лопачак заявив, що Садовий сам грає політичні ігри. на його думку, виступ міського голови можна охарактеризувати такими словами: «бла бла бла».

Віра Лясковська підтримала Лопачака. Депутат Лясковська заявила, що міський голова не сказав жодного речення по суті.

Також Віра Лясковська сьогодні у депутатському запиті повідомила, що завантаження полігону твердими побутовими відходами є 1000 кубометрів на добу. Експлуатація полігону є хаотичною. При найсприятливіших обставинах у пошуку нової території в Грибовичі возитимуть непотріб мінімум 5 років. Крім цього, відсутній зацікавлений інвестор.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.