Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

photo.i.ua

Четвер, 18 липня 2013, 17:59

УПЦ КП повернула приміщення, яке займав геологічний факультет Франкового університету

Українська православна церква Київського патріархату після трирічної паузи отримала у власність єпархіальні приміщення на вулиці Грушевського, 2, де розташовувався геологічний факультет ЛНУ ім. І. Франка.

Про це Варіанти повідомив начальник управління Львівської ОДА у справах національностей, міграцій і релігій Ігор Держко.

«Церкві вдалося повернути приміщення на Грушевського 2, який був частиною єпархіального приміщення УПЦ КП. Відтепер, вони володіють 3 поверхами, аж до Бібліотеки університету», - зазначив І. Держко.

Також за його словами, наразі проводяться відновлення приміщення, на базі якого планується створити духовний центр, де проходитимуть наради, недільні школи, навчання.

Нагадаємо, у лютому 2011 року в ЗМІ повідомлялося, що митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Владика Димитрій, вислови бажання повернути єпархіальне приміщення кафедрального собору.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.