Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vpu.su

Вівторок, 30 липня 2013, 15:33

Депутати Рава-Руської міськради не змогли відсторонити секретаря-хабарника

Депутати Рава-Руської міської ради не змогли зібрати необхідного кворуму для проведення позачергової сесії щодо усунення секретаря міської ради Любомира Кашуба, якого на початку липня затримали на хабарі у 1000 доларів США, від виконання своїх обов’язків, та тимчасово обрати на цю посаду іншого депутата.

Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міськради.

- Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова 19 липня видав ухвалу, відповідно до якої, згідно вимогам ст. 157 КПК України, депутати Рава-Руської міської ради повинні прийняти рішення щодо відсторонення Кашуби Любомира Ігоровича від посади секретаря ради, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Однак, попри повідомлення депутатського корпусу, представники ВО «Свобода» в повному складі проігнорували засідання, тому позачергова сесія не відбулася і питання не вдалося розглянути.

З 16 необхідних місцевих обранців у сесійному залі перебували лише 13. Представників ВО «Свобода», членом якої і був секретар-хабарник, у Рава-Руській міській раді найбільше – 13 з 30 від загальної кількості депутатів. Разом з трьома депутатами від партії «Захисників Вітчизни» та Народного Руху у міській раді вони складають більшість. Однак ніхто з депутатів цієї політичної сили на позачергову сесію не з’явився. Причини неявки депутатів-«свободівців» для міського голови Рави-Руської та їхніх колег по сесійному залі невідомі.

Мер Рави-Руської зазначила, що ігнорування депутатами від ВО «Свобода» участі у позачерговій сесії може мати негативні наслідки як для самого секретаря, так і для міської ради загалом. Як вона пояснила, ухвалами Галицького райсуду Львова Любомирові Кашубі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, строком на два місяці. Тому, якщо секретаря не відсторонити посади, йому доведеться з’являтися на роботу у Рава-Руську міську раду, що, в свою чергу, буде порушенням запобіжного заходу. В свою чергу, домашній арешт буде змінено на утримання у СІЗО.

Крім того, за словами Ірини Верещук, якщо депутатам не вдасться зібратися на позачергову сесію вдруге, відсторонити теперішнього і обрати нового секретаря, Рава-Руська міська рада має всі підстави бути розпущеною.
- Орган місцевого самоврядування не може залишатися без секретаря міської ради. У випадку, коли міський голова не зможе виконувати свої обов’язки, відповідно до законодавства, їх повинен виконувати секретар міської ради. А так, як його немає, рада стає недієздатною.

Нагадаємо, що секретаря Рава-Руської міської ради Любомир Кашуба, який 4 липня «погорів» на хабарі, наступного дня, 5 липня, було виключено з членів ВО «Свобода». Саме від цієї політичної сили на виборах 2010 року його було обрано депутатом Рава-Руської міської ради і висунуто на посаду її секретаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.