У Львові на Свято Хліба гостей частуватимуть короваєм-красенем

Середа, 31 липня 2013, 09:28

Танці, співи, майстерки, історичні бої та головне - випічка на будь-який смак, чекатимуть львів’ян вже незабаром, 18-го серпня. Дев’ятий рік поспіль Громадська організація «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області» влаштовує Свято Хліба. 

Головним частуванням стане традиційний для фестивалю коровай-красень, передає прес-служба Львівської міськради.

«Перед сценою ми ставимо на вишитих рушниках короваї та випічку, посередині буде стояти якраз ця своєрідна «родзинка» фестивалю півтораметровий коровай-красень. Ним, по закінченню свята, частуватимуть усіх бажаючих», - каже Максим Говоруненко, координатор заходу.


Традиційно свято проходитиме у Шевченківському гаї, на Ярмарковій площі. Гостей розважатимуть з 11.00 год. Серед учасників - фіналіст проекту Голос країни, артист Львівської обласної філармонії –Володимир Окілко, ексклюзивний Гість свята – гурт «Rock-H» ( Рокаш), і фактично з одного фестивалю на інший – бійці «Середньовічної Тустані».

Забави організатори обіцяють і для наймолодших відвідувачів. «Плануємо робити дитячу галявину. Ну, а крім того, дітки зможуть брати участь у конкурсах від організаторів, та різних майстер-класах, а серед них - рогозоплетіння, майстрування ляльок-мотанок, гончарство, випікання пташок з тіста та ткацтво», - розповів Максим Говоруненко, координатор заходу. 

По закінченню фестивалю усіх гостей частуватимуть короваями, а протягом дня кожен зможе придбати те, що презентуватимуть на ярмарці. Нагадаємо, що минулого року, Свято Хліба зібрало понад 30 тисяч відвідувачів, Цьогоріч, сподіваються організатори, людей буде не менше.

Мітки: коровай, Свято Хліба