Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Варіанти.net

Вівторок, 6 серпня 2013, 13:14

Будівельники самовільно захопили підвали мешканців на пл. Ринок, 16 (ФОТО)

Мешканці будинку розповіли, що будівельники, які незаконно збудували літній майданчик у дворі, роздовбали стіни у підвалі будинку №16, не повідомивши мешканців.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Будинок на площі Ринок, 16 є пам'яткою архітектури та захищається державою, проте в дворі та підвалах незоконно ведуть роботи, які можуть зруйнувати пам'ятку архітектури.

Мешканець шістнадцятого будинку Володимир повідомив, що робітники не повідомили власників підвалів про роботи. Крім того, що у людей відібрали підвали, мешканці навіть не отримали майна, яке зберігали у підвалах.

Поки що ім'я замовника будівництва офіційно не вказують.

Адвокат замовника робіт повідомив, що має дозвільні документи на проведення робіт, проте відмовився їх показувати.

"Будь-яка особа не вправі давати оцінку правомірності дій. Для цього є компетентні органи. Для цього є компетентні органи. Особа вчиняє правомірні дії до одного прекрасного моменту - до моменту поки не має рішення суду про неправомірність цих дій", - розповів адвокат замовника робіт Олексій.

Стосовно заяви мешканців про самовільне вторгнення у двір та підвали на площі Ринок, 16 та вулиці Староєвройської, 9 адвокат знову наголосив про наявність всіх документів.

"В нас багато хто говорить всякого і різного. Порядок надання документів є чітко регламентований законом. Давайте ми керуватимемося чинним законодавством та працюватимемо у правовому полі", - додав пан Олексій.

"Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації не розглядала і не погоджувала жодного проекту, що стосується площі Ринок, 16 та Староєврейська, 9, так само як і всі попередні роботи , які виконали в цьому районі", - розповів начальник управлiння охорони культурної спадщини Львiвської ОДА Валерій Потюк.

На місці події написали розпорядження про припинення робіт, але після того як журналісти та представники влади пішли з місця проведення робіт, майстри повернулися в підвал та продовжили роботу.

Володимир Креховецький, екс-депутат Львівської облради та мешканцем будинку №16 на площі Ринок, сьогодні на знак протесту лежав на сходах у дворі площі Ринок, 16, а потім пішов до губернатора Віктора Шемчука.

За словами Шемчука, Креховецький прийшов брудний у будівлю ЛОДА та попросив посприяти у зустрічі з представниками прокуратури.

Віктор Шемчук подзвонив в обласну прокуратура та домовився про прийом, проте губернатор запевнив, що Креховецький не розповів у чому справа, відтак Шемчук не володіє інформацією щодо незаконних робіт у пам'ятці архітектури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.