Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Понеділок, 12 серпня 2013, 16:18

Співвласник "Фесту" стверджує, що компанія купила кам'яницю на Сербській

Майстерня Шоколаду (компанія "Фест") купила будинок на Сербській декілька років тому і він, як і багато інших перебував у жалюгідному аварійному стані.

Про це у своїй сторінці на Facebook написав співвласник "Фесту" Юрій Назарук.

"Відповідно ми зробили усі необхідні документи і провели повну реконструкцію цієї памятки- Прошу відзначити за власні кошти і це далеко немалі гроші. Насьогодні завершується остання фаза проекту загальної реконструкції, яка включає в себе і оздоблення фасаду. І та стадія ше не закінчена. Навіть якшо через 50 чи 100 років цей будинок змінить призначення та камяниця залишиться у доброму стані, бо те шо висить на стіні, як легко почепити так і легко зняти", - відзначив Назарук.

"... ми за свої приватні кошти врятували камяницю, яку ми могли втратити. Пильне око любителів Львова не помічає й те шо за стіною камяниці – півкварталу розбомблено и затоплено водою- їх цікавить шо ж той ненависний фест почіпить знову для того шоб розважати туристів і заробляти гроші. І більше того Фест дійсно заробляє гроші на тих проектах, які є успішними, до котрих майстерня шоколаду теж належить. більше того люди туди ходять по власній волі- ніхто їх не заставляє шось там купувати- вони це роблять для власного задоволення. А за які ж гроші ВИ збираєтесь відновлювати памятки у свому улюбленому Львові?" - пише Назарук.

Відзначимо, що у пості Назарука у Facebook є розбіжності, адже спочатку співвласник "Фесту" стверджує, що компанія "купила цей будинок декілька років тому", а згодом запевняє, що будівля компанії не належить: "А заробити гроші і вкласти їх в будинок, який навіть не є твоїм – це Вам не лайки збирати мяко кажучи!"

"Це все шито білими нитками. Будівля на Сербській, 3 – пам’ятка архітектури національного значення. Майстерня шоколаду не те що приватизувати, вони не мають права доторкатися до будівлі", - повідомив у коментарі Варіантам начальник управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк.

"Цей будинок, як пам’ятка архітектури національного значення, знаходиться в підпорядкуванні Міністерства культури. Обласна влада тут ні до чого. Проте реально вплинути на "Фест" чи на "Майстерню шоколаду" практично не можливо," - стверджує Потюк.

«Два роки тому я пробував це зробити, виявилося, що юридичний власник "Фесту" – це якась невідома особа, живе у Відні. Те ж саме і з "Майстернею шоколаду". В них там все дуже заплутано», – сказав Потюк.

Нагадаємо, нещодавно Львівську майстерню шоколаду, що на вул. Сербській 3, оздобили мідними фігурами.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.