Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

polradio.pl

Вівторок, 13 серпня 2013, 17:54

У Польщі демонтують пам'ятник УПА

Депутат польської партії Право і справедливість Томаш Поремба поінформував про позитивну відповідь Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва на його інтерпеляцію у справі ліквідації пам’ятника УПА в Грушовицях

Депутат звернувся до Ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва (Radа Ochrony Pami?ci Walk i M?cze?stwa) з інтерпеляцією, в якій повідомив про нелегальний обеліск і вимагав його ліквідації. Сьогодні Поремба отримав офіційну відповідь, що ця справа буде вирішена.

"Я отримав від пана міністра Кунерта, голови Ради охорони пам'яті
боротьби і мучеництва, чітку і однозначну відповідь. Голова підтримує мої застереження щодо цього пам’ятника і дуже чітко обіцяє рішучі дії щодо усунення, ліквідації цієї будівлі. Цей пам’ятник поставлено кільканадцять років тому без будь-якої згоди з боку польської адміністрації, з боку польської влади, він не освячує місця спочинку, це пам’ятник символічний", – каже Томаш Поремба.

Євродепутат планує передати листа Ради перемиській владі. Тепер, як каже, рух у справі ліквідації пам’ятника повинні виконати органи місцевої влади.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.