Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 15 серпня 2013, 17:27

У Золочівському замку ремонтують дах надбрамного корпусу

5 серпня у ЛНГМ музеї-заповіднику "Золочівський замок" розпочався ремонт даху надбрамного корпусу.

Про це сьогодні, 15 серпня, на брифінгу журналістам повідомила директор Львівської галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька, інформує кореспондент Варіантів.

За словами Возницької, дах надбрамного корпусу Золочівського замку обвалився ще на початку серпня 2011 року. У жовтні-листопаді 2011 року були виконані певні ремонтні роботи, однак через відсутнісь фінансування їх припинили.

Тоді ж дах над прибудовою ХІХ століття покрили плівкою - так званим паробар'єром, термін експлуатації якого сьогодні вже завершився.

Як наголосила Возницька, у цьому приміщенні перебувають життєво важливі для музею служби - котельня, охорона і сигналізація, відтак керівництво музею було змушено звернутись за фінансуванням до голови ЛОО Партії регіонів Петра Писарчука і той підтримав цю ідею.

"Проблема дійсно була критичною, бо дощ падав вже на першому поверсі...В такому стані ми працювати не могли, адже це безпека установи...Ми просто були б змушені закрити музей", - додала завідувачка відділом Львівської національної галереї мистецтв, музеєм "Золочівський замок" Надія Гупало.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.