Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

wikimapia.org

П'ятниця, 16 серпня 2013, 12:22

Сьогодні у Львові пікетували Апеляційний суд через справу щодо смертельного ДТП

16 серпня громадські активісти провели пікет під стінами Львівського апеляційного суду, пов’язаний із апеляцією про пом’якшення покарання та виключення обтяжуючої обставини у справі ДТП, у якій загинула жінка.

Як повідомив організатор пікету Володимир Сірко, розгляд апеляційного позову обласного прокурора про пом’якшення покарання є безпідставним, передає кореспондент Варіантів.

«У апеляційній заяві прокурора намагаються виключити факт перебування водія в нетверезому стані. Вони акцентують на тому, що алкоголь в його крові з’явився вже після ДПТ. Така дія є безпідставною, адже в матеріалах справи є відеозапис, на якому чітко видно, що водій на момент скоєння аварії був напідпитку»,- розповів громадський активіст.

За його словами, незрозуміло чому сторона обвинувачення намагається приховати факти справи, і кому це вигідно. Окрім того, перші судові засідання по цій справі провели в дуже короткий термін, і навіть на сьогоднішнє слухання не запросили свідків.

«Ми вимагаємо відповіді від прокурора, чому він захищає інтереси злочинців. Ми вимагаємо чесного правосуддя. Це вже буде невеликою перемогою для нас. Сьогодні кожен «мажор» може випити й сісти за кермо, знаючи, що зможе відкупитися. Ганьба таким суддям , прокурорам і такій системі», - додав Сірко.

Як з’ясувалося, після судового засідання, прокурор ініціював перенесення розгляду даної справи та апеляційного позову на 13 вересня, з метою ознайомлення з новими матеріалами та свідками.

Нагадаємо, 29 березня на початку вул. Професорської у Львов водій автомобіля «Лексус» збив молоду жінку, в результаті чого вона померла в реанімації уночі з 6 на 7 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.