Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

zn.ua

П'ятниця, 16 серпня 2013, 15:23

Лише одна особа із 25 отримала статус постраждалої від торгівлі людьми на Львівщині за 2,5 роки

За період 2011-2013 років члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми ідентифікували 25 постаждалих від торгівлі людьми у Львівській області, проте офіційно статус отримала лише одна особа.  

Про це сьогодні, 16 серпня, на брифінгу повідомила  координатор проектів, член робочої групи з дослідження "Грета" західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" Олена Кальбус, інформує кореспондент Варіантів

Вона наголосила, що частина з ідентифікованих людей отримувала відмови від міліції - кримінальні провадження закривали з формулюванням "за відсутністю складу злочину".

"Ці люди, аби захищати власні права, самі змушені шукати доказів того, що укладені з ними угоди про трудову діяльність на території іншої країни, в цьому випадку - Іраку, були порушені", - повідомила Кальбус. Вона додала, що у визнанні постраждалими цим людям відмовляло і Мінсоцполітики.

За словами Кальбус, офіційна статистика говорить, що за цей час лише одній особі у Львівській області було надано статус особи, що постарждала від торгівлі людьми.

"Вона була визнана постраждалою органами внутрішніх справ іншої країни - Польщі,  і саме на основі цього, згідно з Конвенцією Європи з протидії торгівлі людьми, Україна мала автоматично надати статус постраждалої особи", - розповіла експертка.

Нагадаємо, результати моніторингу 14 областей України свідчать, що Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення торгівлі людьми.

 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.