Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ecoinsp.kharkov.ua

Середа, 21 серпня 2013, 18:14

"Львіводоканал" – найбільший забруднювач води на Львівщині

Львівське комунальне підприємство "Львівводоканал" не може впоратись з очисткою наднормативних скидів забруднюючих речовин від підприємств Львова, відтак є найбільшим забруднювачем водних ресурсів у Львівській облсті.  

Про це йдеться в повідомленні Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Згідно з повідомленням, підприємства та організації Львівщини скидають в каналізаційну мережу міста стічні води, у яких перевищуються гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин. Це погіршує технологічний процес очистки стічних вод на очисних спорудах, йдеться в повідомленні.

За 2012 р. "Львівводоканал" скинув 159,945 млн. куб. м. у водні об'єкти в цілому по випусках, з яких 32,88 млн. куб. м. є недостатньо очищеними стоками, які надходять у річку Полтва.

"Обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд (КОС) м. Львова по ІІ-ій технологічній лінії збільшилися на 3,8% (на 2,2 млн.м3) порівняно з І пів. 2012 р. В розрізі забруднюючих речовин, що надходять із стічними водами в р. Полтва після КОС ІІ-ої технологічної лінії обсяги скидів збільшилися на 1,7 % , що на 0,6 тис. тонн більше ніж за аналогічний період 2012 р. Зокрема, по завислих речовинах (скиди зросли на 62,91 тонн), мінералізації (скиди зросли на 480,55 тонн), хлоридах (скиди зросли на 546,64 тонн), БСК5 (скиди зросли на 13,48 тонн), нітритах (скиди зросли на 5,597 тонн), нітратах (скиди зросли на 34,34 тонн), фосфатах (скиди зросли на 5,44 тонн)", - йдеться у повідомленні.

На мулових полях біля очисних споруд міста Львова, яке експлуатує ЛМКП "Львівводоканал" накопичилося понад 1,5 мільйона тонн нечистот.

Кожної доби майданчики загальною площею 22 гектари поповнюються 3 тис. м3 мулу, що призводять до загострення екологічної ситуації та порушення технологічного режиму.

Нагадаємо, станом на 15 липня 2013 року борг ЛМКП "Львівводоканал" за спожиту електроенергію перед ПАТ "Львівобленерго" становить 3,4 млн грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.