Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

kraina.name

Четвер, 22 серпня 2013, 12:38

На Жовківщині американська фірма будує першу приватну шахту видобутку вугілля

В Жовківському районі американські інвестори розпочали будівництво першої приватної шахти по видобутку коксівного вугілля. Після завершення основних робіт в районі з’явиться близько 500 робочих місць.

Про це повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту інфраструктури, дорожнього господартств та ПЕК ЛОДА Земомислав Новікевич, передає кореспондент Варіантів.

За його словами, починали цю роботу інвестори з Австралії, однак зараз інвестує проект американська компанія. Наразі практично розроблений весь проект будівництва.

Планується, що шахта видобуватиме в рік близько 1 млн тон вугілля.
Також будівництво такої шахти вимагає значного енергозабезпечення.
«Для цього потрібно в прохід ствола шахти провести 2 лінії електропередач, адже на початкових етапах роботи шахті потрібно вже 50 МВт електроенергії.

У зв’язку з цим розробили проект, за яким ці дві лінії електропередач проведуть з Добротвіської електростанції», - розповів Новікевич.

Як зазначив заступник ПЕК ЛОДА, будівництво гальмують власники прилеглих земельних ділянок.

«Як ви знаєте, земельні ділянки в Україні поділені на паї. Тому йде тривала процедура погодження з власниками прилеглих земельних ділянок», - додав посадовець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.