Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

sites.google.com

П'ятниця, 23 серпня 2013, 10:45

Виставку «Старі мури» представили у галереї «Гердан»

У галереї «Гердан» відкрили виставку «Старі мури», яка презентує результати першого у Львові мистецького пленеру, проведеного на місцях археологічних розкопок.

Про це повідомляє прес-служба рятувальної археологічної служби Інституту археології НАН України.

Наприкінці липня протягом тижня п'ятеро львівських художників - Леся Квик, Оксана Андрущенко, Галина Дудар, Тарас Бенях та Володимир Богуславський - створювали свої асоціативні полотна на тему дослідження історії Львова.

Свій погляд крізь лінзу об’єктива на міську історію та археологічні розкопки запропонували також фотографи Віталій Грабар та Роман Шишак. Окрім цього, на виставці представлено графіку Сергія Орловського, який вже тривалий час бере участь в археологічних дослідженнях.

- Нам було дуже цікаво побачити свіжий мистецький погляд на археологію. Адже часто археологи не мають часу та можливості по-іншому подивитись на свою роботу. Ми дуже раді, що саме ці митці зголосились відтворити своє бачення, відчуття та розуміння дослідження львівської історії, - розповів Олег Осаульчук, директор НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України.

Виставка «Старі мури» триватиме у галереї «Гердан» до кінця наступного тижня.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.