Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Неділя, 1 вересня 2013, 15:18

На ТВК "Південний" відкрили школу, на будівництво якої не залучали державних коштів (ФОТО)

Сьогодні, в День знань, на ТВК "Південний" урочисто відкрили початкову школу "Дивосвіт", яку збудували менш, ніж за рік за кошти торгово-розважального комплексу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На церемонії відриття виступили: директор школи "Дивосвіт" Ольга Банах, бізнесмен Петро Писарчук, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, поетеса Марія Чумарна та інші громадські діячі Львова та Львівщини.

Також для школярів виступила львівська співачка Ірина Федишин.

Для першокласників розпочав перший урок начальник Академії сухопутніх військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Вже не один рік на території ТВК Південний функціонує дитячий садок "Дивосвіт". Вихованці цього садку відтепер зможуть навчатися у школі зі своїми друзями з дитячого садку.

"Спочатку був дитячий садок маленький, потім більший, потім вже став справжній дитячий садок, на 200 місць. Батьки кажуть, що було б добре, якби діти не розходилися після садочка по різних школах, а були на Південному", - розповів Петро Писарчук.

На "Південному" планують збудувати згодом гімназію.

"Дасть Бог, будемо живі-здорові, збудуємо повноцінну гімназію", - додав Петро Писарчук.

Школу збудували за європейськими стандартами. Тут є бібліотека, спортзал, актовий зал та тераса для прогулянок на свіжому повітрі. У школі кімната для вчителів знаходиться за прозорим склом.

Школа розрахована на 80 учнів. Тут навчатимуться до 4-го класу включно.

Нагадаємо, що освячення початкової школи «Дивосвіт» - першого, збудованого у Львові за роки незалежності навчального закладу – відбулося у День Незалежності України, 24 серпня.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.