Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

p-p.com.ua

Середа, 4 вересня 2013, 10:11

Нардеп Кривецький все-таки поверне чужий 22-мільйонний борг

Нардепу Кривецькому доведеться віддати борг на 22 млн грн, оскільки господарський суд Львівської області вирішив відмовити у задоволенні позову ТОВ “Узлісся” до ПАТ “Комерційний банк “Хрещатик” про визнання договору поруки недійсним.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Якби договір поруки було визнано недійсним, “Узлісся” могло б використати цей факт в іншому судовому процесі. До слова, “Узлісся” виступило поручителем ТОВ виробничо-комерційна фірма “Обабіч”, яке взяло кредит у банку “Хрещатик”. Позичені кошти фірма не повернула, і в липні 2013 року суд вирішив стягнути солідарно з “Обабіч” та “Узлісся” на користь “Комерційного банку “Хрещатик” 12 млн 85 тис грн заборгованості за кредитом, 10 млн 83 тис. грн – прострочених відсотків за користування кредитом, 221 тис. грн – пені за прострочення сплати відсотків. Загалом 22 млн 389 тис. грн.

Тоді під час розгляду справи “Узлісся” просило зупинити провадження у справі про стягнення заборгованості, поки суд не вирішить справу щодо договору поруки. Мовляв, укладення договору поруки відбулося без погодження загальними зборами учасників ТОВ “Узлісся”. Утім суддя вирішив, що підстав для зупинення провадження немає.

Власне нині ТОВ “Узлісся” так і не вдалося визнати договір поруки недійсним. Суд вказав на протоколи зборів учасників “Узлісся” від 13 грудня 2006 року, 18 травня 2009 року, 24 березня 2010 року, згідно з якими вищий орган управління – загальні збори учасників товариства – прийняв рішення виступити поручителем. Окрім того, позов подано до суду після спливу позовної давності, а “Узлісся” не надало доказів наявності поважних причин для його пропущення.

Власником ТОВ “Узлісся” є Ігор Кривецький, народний депутат від ВО “Свобода”. На момент поручительства серед власників також був Павло Власюк, Олександр Веремеєнко та Наталія Кедик. Фірма “Обабіч” у січні 2007 року належала саме Павлу Власюку. Утім у вересні 2007 року власником став Богдан Костів, член ВО “Свобода”, помічник депутата Львівської міськради від ВО “Свобода” Маркіяна Лопачака.

Згідно з ЄДРПОУ, щодо ТОВ ВКФ “Обабіч” порушено справу про банкрутство (санація). Керуючий санацією – Олег Шумов. Утім у Єдиному державному реєстрі судових рішень повідомляється, що 19 березня цього року Львівський апеляційний господарський суд за зверненням банку “Хрещатик” вирішив провадження у справі про банкрутство фірми “Обабіч” припинити. На думку суду, не було достатніх правових підстав для порушення провадження в справі про банкрутство та введення процедури санації боржника. Як відомо, з моменту введення процедури санації, ні податкова інспекція, ні державна виконавча служба, ні інші юрисдикційні органи не вправі обмежити майнові дії боржника.

Джерело:Наші Гроші. Львів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.