Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

ліки

ilikenews.com

Четвер, 5 вересня 2013, 12:58

Держлікслужба пропонує зобов’язати аптеки інформувати громадян про всі аналоги ліків і ціни на них

ліки

Державна служба України з лікарських засобів запропонувала зобов’язати працівників аптечних закладів інформувати громадян про усі наявні в них лікарські засоби різних торгівельних найменувань, але однакових за своєю діючою речовиною.

Про це повідомляє прес-служба Держлікслужби.

Відповідний проект внесення змін до Ліцензійних умов був розроблений фахівцями Держлікслужби України та розміщений на офіційному веб-сайті МОЗ України для громадського обговорення.

Згідно з цими змінами, особи, які безпосередньо ведуть роздрібну торгівлю лікарськими засобами, будуть зобов'язані на вимогу споживача під час реалізації препарату надавати повну інформацію про наявність у даному аптечному закладі генеричних лікарських засобів з однаковою діючою речовиною, формою випуску та дозуванням.

На сьогодні така норма не є обов'язковою. Хоча, як відомо, кожна аптека має в наявності мінімум 5-6 аналогів лікарського засобу з однією і тою ж діючою речовиною. Причому різниця у вартості може сягати 100%, а в деяких випадках і більше, за препарати з тією самою діючою речовиною.

Отже, даним проектом пропонується доповнити Ліцензійні умови новим пунктом 3.5.25 такого змісту:

- особи, які безпосередньо займаються роздрібною торгівлею лікарськими засобами, зобов’язані на вимогу споживача під час реалізації (відпуску) лікарського засобу надавати повну та достовірну інформацію про наявність у даному аптечному закладі лікарських засобів з такою самою діючою речовиною (за міжнародною непатентованою назвою), формою випуску та дозуванням, зокрема, надавати інформацію про наявність таких лікарських засобів за нижчою ціною.

Запровадження даної норми дозволить пацієнту отримати можливість вибору між лікарськими засобами з однією і тою ж діючою речовиною, а, отже, дозволить громадянам зекономити значні кошти на лікуванні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.