Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

varta.kharkov.ua

Четвер, 5 вересня 2013, 15:19

Біля російського консульства у Львові буде каплиця і "Книга пам'яті", ? УНА-УНСО

Біля Генерального консульства РФ у Львові планується поставити капличку, а також "Книгу пам'яті", в якій буде зазначено імена українців, які загинули на території Росії. 

Про це йшлося на прес-конференції, на які були присутні голова ВО УНА-УНСО Юрій Шухевич, голова ЛОО УНА-УНСО Петро Байса та голова ЛМО УНА-УНСО Ярослав Свелеба.

УНА-УНСОвці планують зробити на каплиці напис такого змісту: "Усім загиблим українцям на території Росії".

"Капличка буде для того, щоб нагадати росіянам, що ми маємо свою позицію", - зазначив Ярослав Свелеба.

Перед спорудженням каплиці ще потрібен дозвіл місцевої влади. За словами Юрія Шухевича, це питання не одного-двох тижнів, оскільки раніше планувалося зробити це до Покрови, але вирішення питання затягується. Також УНА-УНСОвці хочуть організувати збір коштів, на які і будуватиметься каплиця.

За словами Петра Байси, місцева влада проти такого вшанування українців. Зокрема, інколи до них телефонують особи, які відрекомендовують себе правоохоронними органами та вимагають не будувати капличку біля російського консульства.

Водночас Юрій Шухевич впевнений, що саме консульство проти спорудження каплиці, але консул мав би якось відповісти на це будівництво.

Нагадаємо, 23 серпня, Львівська обласна організація УНА-УНСО пікетувала Консульство Росії у Львові ( вул. Левицького, 95) з вимогою визнати голодомор 1932-33 рр. Геноцидом Української нації. Також планувалося вручити Генеральному консулу Росії у Львові Олегу Астахову звернення, але він не вийшов його отримати.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.